Met Naniki naar Cultuur naar Aya danstheater kunsteducatie cultuuronderwijs Amsterdam
Het was wel veel zoeken. Want de google maps van mijn moeder stuurde ons helemaal naar het verkeerde gebouw. Maar uiteindelijk vonden we Dansmakers in Amsterdam Noord. Het was een oud gebouw, er waren veel kale plekken op het plafond en ook veel beton. Ik ging naar Danstheater AYA. En de voorstelling die heette Vlieger zonder Koord en hij is voor kinderen van 6+.

Met Naniki naar Cultuur naar Aya danstheater kunsteducatie cultuuronderwijs Amsterdam

Dit was de eerste keer dat ik naar een dansvoorstelling was geweest. We hadden allemaal een papiertje gekregen toen we naar binnen gingen. Een van de dansers kwam naar voren en die liet zien hoe je een vliegtuigje moest vouwen. Dat ging niet zo goed bij mij. Het was een lastig vliegtuigje. Toen iedereen klaar was moesten we allemaal ons vliegtuigje op het podium gooien.
 

 
Op het podium stonden een paar scheve, houten blokken. Er waren drie dansers, een jongen en twee meisjes (Rohiet, Zahira en Maxime). Ze gingen veel op elkaar koprollen en handstanden en radslagen maken en veel handbewegingen. Een van de meisjes deed steeds alles fout. Dat was erg grappig. Ze zaten ook in de knoop en dan kwamen ze niet meer los. Terwijl ze gewoon handen moesten loslaten. Toen moesten we allemaal lachen. Soms was de muziek heel mooi. Ik begreep het soms niet zo goed. Ik vond het wel leuk maar wel een beetje lang.

 
Toen de voorstelling klaar was, was het superdruk. Sommige mensen bleven in de zaal voor wat vragen aan de dansers en een andere mevrouw. Ik ging er wel uit. Toen kreeg ik kinderchampagne en een zakje chips. Die champagne was heel erg lekker. Er zat extra prik in. En dat vond ik heel erg lekker.  Toen kon je daar een leuke mandala maken en met stempels en andere dingen iets moois maken. Ik ga nu afsluiten. Tot de volgende blog!
 
Met Naniki naar Cultuur naar Aya danstheater kunsteducatie cultuuronderwijs Amsterdam