Met Naniki naar cultuur naar het Paleis
Hallo ik ben Naniki en ik ben 8. En ik was afgelopen woensdag met mijn vriendin Ilon naar het paleis van de koning en koningin geweest. Op de dam in het centrum. We deden alsof we prinsessen waren en iedereen die daar werkte ging voor ons buigen. Dat was echt heel grappig. En we kregen een hele leerzame speurtocht.

 

(tekst gaat verder onder foto)
Met Naniki naar Cultuur
Je kreeg een soort koptelefoon en die moest je tegen een ding aanhouden en dan ging er een kind iets vertellen en je iets vragen. Bijvoorbeeld dat de koning en de koningin vroeger niet getrouwd waren en daarom waren de slaapkamers ver van elkaar. Dat waren wel een andere koning en koningin dan nu. Er waren heel veel standbeelden. En hele mooie lampen, die leken wel van kristal.

Hier komt een interview met Ilon:

 

(tekst gaat ver onder foto)Met Naniki naar Cultuur naar Het Paleis
Vond je het leuk?

Ja, ik vond het hele Paleis leuk. En de stoelen mooi.

Wat vond je het saaist?
Het standbeeld van Jupiter.

Zou je er weer naar toe willen?
Ja, maar dan wil ik een moeilijkere speurtocht.*

Wat vond je het mooist van het Paleis?
De kroonluchters.

Zou je hier willen wonen?
Nee, want er zijn wel 100.000 kamers en dan verdwaal ik. Als er geen andere huizen zijn dan wil ik het wel.

Dit was mijn interview van Ilon. Het paleis was heel interessant en je kan er veel van leren. Volgende keer bezoek ik weer iets anders. Ik denk dat ik iets met Cinekid ga doen.

Groetjes van Naniki

Met Naniki naar Cultuur
Even voorstellen: Naniki, 8 jaar blogt op geheel eigen wijze voor Mocca over haar kunst- en cultuurbeleving. Samen met een vriendje of vriendinnetje bezoekt ze voorstellingen en tentoonstellingen in de stad. Voor haar eerste blog ging ze met klasgenote Ilon naar het Paleis op de Dam. *De meiden deden de makkelijkste speurtocht. Er is ook een speurtocht voor kinderen vanaf 9 jaar.

Met Naniki naar Cultuur naar het Paleis op de Dam