Met Naniki naar Cultuur Het Kleine Theater kindervoorstelling recensie kunsteducatie kunstonderwijs
Deze keer ging ik met Reza naar een theatershow. Naar het sprookje dat een Wintersprookje heet van Het Kleine Theater. De voorstelling was in Ostade A’dam en de spelers heten Anke Engels, Nina van Koppen en Vimala Nijenhuis. Ik ben al heel vaak naar het Kleine Theater geweest en dat is altijd leuk en de shows zijn ook heel grappig. Ze spelen vooral sprookjes, maar ze maken het ook modern en een beetje gek.

Het verhaal van een Wintersprookje
Een Wintersprookje gaat over twee meisjes, Gerda en Kaja die in de sneeuw wonen. Elke dag spelen ze samen buiten in de sneeuw. En er is een hele gemene ijskoningin, die vliegt rond in de nacht om te kijken of iemand zijn gordijnen open heeft gelaten. Op een nacht laat Kaja haar gordijntje open en dan neemt de koningin haar mee en bevriest haar hart.

Met Naniki naar Cultuur Het Kleine Theater kindervoorstelling recensie kunsteducatie kunstonderwijs
De volgende dag heeft Gerda het door en gaat haar beste vriendin zoeken. Onderweg komt ze een houthakker tegen. Die spreekt heel grappig. ‘Praotte u andere taöle zegt hij. Ik moest heel erg lachen om hem. En toen kwam ze bij een ijsvlakte en ze had een rendier nodig om daar overheen te rijden. Er was een roversdochter met een rendier. En om hem te mogen lenen moest ze de naam van het rendier raden. Ze mocht drie keer raden. Ze wilde er een nachtje over slapen. In het midden van de nacht verklapte het rendier het omdat hij graag over de ijsvlakte wilde rennen. Of ze Kaja vindt verklap ik niet. Dan moet je zelf gaan kijken.

Met Naniki naar Cultuur Het Kleine Theater kindervoorstelling recensie kunsteducatie kunstonderwijs
Dit is mijn interview met Reza

Wat vond je ervan.
Ik vond het leuk. Alleen het stukje met het rendier was een beetje lang.

En verder?
Het begin was grappig. Dat ze de stem uit de lucht verbeteren. De speakermevrouw.
Het begin was echt blij, maar toen werd het steeds zieliger, maar toen werd het wel weer vrolijk.

Wat vond je het leukste?
Ik vond het stuk met het roverskind grappig. Toen ze ‘ja echt wel, ja echt niet’ deden. Zullen we het even naspelen?

Liedjes
Het Kleine Theater zingt ook liedjes. Daar is nu een hele leuke cd van. Daar staat ook een liedje van een Wintersprookje op. Maar ook van hun andere shows zoals het meisje met de zwavelstokjes, Sneeuwwitje en het Zigeunermeisje. Als je ook naar het Kleine Theater wil kun je hier zien waar ze spelen. www.hetkleinetheater.nl

Tot de volgende blog!
Groetjes Naniki