kunsteducatie cultuureducatie buurtexpedties cultuuronderwijs amsterdam mocca

Mocca is het expertisecentrum voor cultuuronderwijs in Amsterdam. De Cultuurbus van Mocca brengt elk jaar bijna 50.000 Amsterdamse basisschoolkinderen naar culturele instellingen voor een cultuurbezoek. En we steunen, adviseren scholen bij het opzetten of uitwerken van meer en beter cultuuronderwijs. We organiseren meetups, congressen en workshops over cultuuronderwijs en kunsteducatie.

Cultuuronderwijs leert kinderen 21e -eeuwse vaardigheden
Waarom is dat belangrijk? Cultuuronderwijs verrijkt kinderen. Het doet een beroep op hun creativiteit, flexibiliteit en oplossend vermogen, belangrijke vaardigheden die hun helpen hun plek te vinden in een snel veranderende wereld. Wat kunt u doen? Wij gaan graag met u in gesprek over hoe u kan helpen het cultuuronderwijs op een school verder te ontwikkelen. Bel of mail ons via info@mocca-amsterdam.nl of 020 6209567. Schrijf u in voor de nieuwsbrief voor ouders. Zo blijft u op de hoogte van cultuureducatie in Amsterdam en krijgt u uitnodigingen voor activiteiten van Mocca. Volg ons op Facebook en Twitter.

Buurtexpedities Mocca erfgoed beeldende kunst in de openbare ruime, cultuureducatie, cultuuronderwijs


buurtexpeditie soundtrackcity

Foto: © Soundtrackcity

Gratis Buurtexpedities voor kinderen en ouders in de zomervakantie

Ga in de zomervakantie op Buurtexpeditie in Amsterdam en ontdek de geheimen van jouw stad!
Je loopt, fietst of rijdt er dagelijks rond, maar hoe goed ken je Amsterdam eigenlijk? Leer de verhalen en kunstwerken van Amsterdam kennen met expeditie-experts Juf op Straat, Soundtrackcity, De Noordjes of Art Zuid. Meld u hier vanaf 1 juli aan.


KinderCultuurMonitorKinderCultuurmonitor kunsteducatie cultuureducatie mocca

Mocca krijgt graag feedback van kinderen zelf. Bent u met uw kinderen naar een museum, concert of voorstelling geweest in Amsterdam? We horen graag wat de kinderen van hun cultuurbezoek vonden. Vul samen met hen een KinderCultuurMonitor in. Benieuwd naar wat kinderen leuk vinden? Bekijk de resultaten.


De Maand van Cultuureducatiekunst-kikker-blue-e1455878958140

In de maand april organiseerde Mocca de Maand van de Cultuureducatie met een debat met VMBO-jongeren, een directeurenlunch, een congres voor professionals uit het onderwijs en het culturele veld en de Staat van Cultuureducatie.


Het Mocca MagazineMocca cultuureducatie amsterdam cultuuronderwijs online magazine

Lees ook de online versie van de Mocca Magazine  met het laatste nieuws en interviews met de kinderdirecteur van de OBA,  docenten, kinderen en ‘cultuur en onderwijs ouders’ zoals Simone Kukenheim,  Kajsa Ollongren en Taco Dibbits.


Mocca vervult haar taak in opdracht van en gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Daarnaast wordt Mocca ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie voor haar taken in het kader van het Basispakket Kunst- en Cultuureducatie.
cultuureductie kunsteductie mocca machine

 

gemeente amsterdam logo