verkl 1_MG_6315

Mocca en het culturele veld
Culturele instellingen, klein en groot, en kunstenaars werken samen met scholen om kinderen vertrouwd met kunst en cultuur te maken. Mocca is een direct aanspreekpunt voor vragen en advies over cultuuronderwijs en kunsteducatie en ondersteunt de visievorming van culturele instellingen. Via de MoccaAcademie biedt Mocca cursussen en trainingen aan.

Cultuurdatabase
Plaats je aanbod in de Mocca database voor scholen die zoeken naar een programma dat bij hen past. Vermeld vooral bij welke vakken, disciplines of thema’s je aansluit, wat je de leerlingen wilt leren en wat je doelgroep is qua leeftijd en onderwijstype.

Partners
Wij delen de informatie die wij ontvangen van culturele instellingen en kunstenaars met onze adviseurs cultuur en onderwijs, zodat zij scholen die een duurzame samenwerking met een culturele partner zoeken voor een leerlijn goed kunnen adviseren. Wanneer een school Mocca om advies vraagt, dan noemen wij een aantal mogelijke interessante partners, maar de keuze is aan de scholen. Reden daarvoor is het grote aanbod aan instellingen en kunstenaars in Amsterdam en onze onafhankelijke rol daarin.

Contact
Heb je inhoudelijke vragen over de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen/kunstenaars, bel ons of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Dominique van Egeraat via dvanegeraat@mocca-amsterdam.nl.