Gratis culturele activiteiten met kinderen op 5 oktober

De juffen en meesters in het basisonderwijs staken op 5 oktober. Dat betekent een extra vrije dag voor de kinderen. Natuurlijk kun je ze thuis lekker tegen de muren op laten klimmen om ze uit te laten razen. Maar waarom maak je er geen cultureel dagje van? Er is genoeg te doen in Amsterdam en omstreken. Hier 5 leuke gratis tips (en een betaalde).

Stilzitten en je mond houden bij Micha Wertheim in de Kleine Komedie
Hadden jouw kinderen liever naar school gewild? In de Kleine Komedie kunnen ze lekker stil zitten en hun mond houden. Micha Wertheim leest in een extra voorstelling zijn nooit bekroonde en zwaar ondergewaardeerde kinderboek de Hik. Volgens Micha belooft het een oersaaie ochtend te worden waarin iedereen zich stierlijk verveelt. Een voorstelling voor alle kinderen vanaf 4 jaar.

Piraatje spelen in het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum gooit donderdag de deuren wagenwijd open voor alle basisschoolkinderen. Laat je opslokken door de tentoonstelling ‘Het verhaal van de walvis’. Speel piraatje in het VOC-schip ‘Amsterdam’ of steek wat op met een audiotour! Gratis toegang voor kinderen (4-12 jaar) en hun begeleider.

VOC-Schip Scheepvaartmuseum

Selfies schilderen in het Stedelijk Museum
In het Stedelijk Museum krijgen kinderen altijd gratis entree, maar op de stakingsdag begeleiden kunstenaars: Natasja Boezem & Sarai v/d Boel (van Studio Sarai) kinderen in een doorlopende workshop met het maken van een selfie van verf. De kinderen schilderen levensgrote zelfportretten waarin ze al hun talenten en dromen uitbeelden.

Photo John Lewis Marshall._original

Politietje spelen in Veiligheidsmuseum PIT
Politie of brandweer, een felbegeerd beroep onder kleuters. Stoere meiden en jongens draaien een dagje gratis proef in veiligheidsmuseum PIT. Spelenderwijs leren ze over het werk van de politie, brandweer en ambulance.

De schoolbanken in het Zuiderzee museum
In het Zuiderzeemuseum gaan de lessen schoonschrijven en aardrijkskunde in het Schooltje van Kollum gewoon door. Wie liever spijbelt kan klompbootjes, verkleden of naar het Doe-het-zelf paviljoen. Gratis entree voor basisschoolkinderen.

Digitaal Doe-het-zelven in de Oba Maakplaats
In de maakplaats van de Oba doe-het-zelven kinderen donderdag gratis met een 3D-printer, lasercutter, vinylsnijder en meer gereedschappen. De Maakplaats begeleiders helpen de kinderen op weg.

5 oktober staking OBA maakplaats